lundi 22 avril 2013

Panna cotta - desert italian



Originara din nordul Italiei, panna cotta este o crema pe baza de lapte, zahar si gelatina.
Pentru panna cotta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :
-          250 ml  lapte proaspat sau UHT
-          200 ml frisca lichida
-          1 baton de vanilie
-          3 linguri de zahar pudra
-          3 foi de gelatina

Laptele si frisca se pun pe foc (atentie - foc mic) si se lasa sa fiarba, amestecand continuu. Se adauga apoi batonul de vanilie si zaharul pudra. Gelatina se pune intr-un bol cu apa rece; se lasa in bol circa 5-10 minute, se scurge bine de apa, apoi se pune in crema si se amesteca pana ce gelatina se dizolva. 
Panna cotta se pune in pahare si se lasa o ora la temperatura camerei si opt ore la rece in frigider. Se serveste cu fructe rosii proaspete. Eu am facut un compot din capsuni proaspete cu zahar pudra si zahar vanilat, fierte circa 10-15 minute pe plita la foc mediu, pe care apoi le-am bagat la blender (fructele rosii crude sunt acide). Atunci cand se consuma se intoarce pe o farfurie si se pune peste, compotul de capsuni.

Pofta buna!