samedi 25 mai 2013

Supa ecuadoriana



Bucataria ecuadoriana contine in mare parte mancaruri pe baza de cartofi. Astazi va propun o supa-crema de cartofi cu avocado originara din Ecuador.
Ingrediente:
-          4-5 cartofi  mari albi (fainosi)
-          2 avocado
-          1 morcov mare
-          1 radacina de patrunjel
-          1telina
-          1 ceapa mare
-          2 linguri ulei de masline
-          2 catei de usturoi
-          100 g cascaval ras
-          100 ml smantana
-          Sare si piper dupa gust
Se curata cartofii, ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina, se taie in bucati mari şi se fierb în apa cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunse, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se strecoara zeama si se pastreaza. Legumele se trec prin blender. Peste piureul de legume se toarna zeama strecurata, pana se obtine densitatea dorita, se adauga uleiul de masline şi se pune din nou la foc mic. Se potriveste gustul de sare şi piper, se adauga usturoiul zdrobit, smantana şi se lasa sa dea in clocot. Se opreste focul, se adauga cei 2 avocado, curatati de coaja si samburi, apoi presati sub forma de piure. Se serveste fierbinte cu cascaval ras, adaugat direct în farfurie.

Pofta Buna!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire