mardi 14 mai 2013

Ciulama de sparanghel

Ingrediente :

- 500 grame sparanghel alb violet
- 50 grame de unt gastronomic
- 2 linguri cu varf de faina
- 2 linguri de smantana
- 2 cepe verzi
- patrunjel verde tocat

Sparanghelul se curata bine de pielea fibroasa si se fierbe in apa cu sare circa 20 de minute, pastrand doar 500 ml din zeama. Separat, se toaca ceapa (fara frunzele verzi), apoi se caleste in unt, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna zeama si se pune un cub de supa de legume, se lasa sa clocoteasca, apoi se adauga smantana si se lasa la foc mediu 10 minute. Se taie sparanghelul in bucati cat mai mici si se adauga in sos impreuna cu patrunjelul si frunzele de ceapa verde. Dupa 5 minute de fierbere, preparatul este gata pentru a fi degustat.

Pofta buna!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire