mercredi 12 décembre 2012

Vita in sos de bere si zahar brun (reteta flamanda)



Astazi am incercat o mancare aromata, de origine flamanda, extrem de delicioasa.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :

-                 500 grame de carne de vita taiata in cuburi
-                 1 sticla de bere blonda belgiana (33 cl)
-                 1 lingura de faina
-                 1 lingura de mustar de Dijon
-                 1 lingura de zahar brun
-                 1 ceapa
-        1 morcov 
-                50 grame unt sarat
-                3 cuisoare
-                1 foaie de dafin
-                Sare, piper 

Intr-o cocota se pune untul si se lasa sa se incinga bine.
          Se adauga apoi pe rand, carnea de vita cubulete, ceapa, morcovul, mustarul dulce sau picant (dupa preferinta), faina, berea, zaharul, foaia de dafin, cuisoarele, sare si piper dupa gust. Se lasa sa se fiarba circa 2 ore pe foc, mestecand din cand in cand. Se serveste cu cartofi prajiti.

         
         Pofta buna !