lundi 29 octobre 2012

Supa afrodisiaca si proprietatile ghimbirului

Astazi va propun o reteta pe care am descoperit-o la o emisiune care se difuzeaza in fiecare zi a saptamanii pe un canal frantuzesc si care se numeste " Un diner presque parfait" (O cina aproape perfecta). Reteta am facut-o ieri.
Pentru aceasta supa afrodisiaca avem nevoie de :


-1 patata douce (cartof dulce african)
-2 morcovi
-2 cartofi
-200 ml lapte de cocos
-1 litru de supa de pui
-1 radacina de ghimbir
- sare dupa gust

Se taie legumele julien si  se fierb in supa de pui. Dupa ce s-au fiert bine, se pun intr-un blander si se maruntesc. Se pun pe foc din nou, se toarna laptele de cocos, se rade radacina de ghimbir si se adauga sare dupa gust. O reteta de weekend.

Proprietatile ghimbirului

Ghimbirul este o planta benefica pentru tot organismul. Originara din India, aceasta planta este folosita ca un agent anti-inflamator, impotriva senzatiei de voma dar si pentru bolnavii de ulcer. Eu am descoperit ceaiul de ghimbir in Marea Britanie. El  trebuie indulcit neaparat cu miere poliflora si este foarte bun pentru gripa, stari de voma si ameteli. Infuzia de ghimbir este ideală  si pentru cei care au probleme cu stomacul, ajută la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.

Pe curand cu noi retete!