mercredi 28 novembre 2012

Supa crema de dovleac copt



Astazi am gatit una din supele mele preferate, supa crema de dovleac. Pentru aceasta supa de toamna avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

-          1 dovleac (500 grame)
-          3 cartofi
-          ½ litru de supa de pui
-    Sare, piper, nucsoara, cascaval ras pentru ornament.


Se taie dovleacul in cuburi mari (cu tot cu coaja) si se baga in cuptor circa 40 de minute la o temperatura de 200 de grade. Separat se fierb cartofii curatati de coaja (ca pentru piure). Se curata dovleacul de coaja se baga in blender impreuna cu cartofii. Se toarna in blender supa de pui. Ingredientele se fac pasta. Compozitia rezultata se pune pe aragaz la foc moderat, se adauga  sare, piper, nucsoara dupa gust. Supa se serveste cu cascaval ras si paine prajita.

Pofta buna !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire