mercredi 24 octobre 2012

Tarta Bourdaloue



Pentru aceasta tarta aveti nevoie de :
-          3 pere medii (coapte bine)
-          1 litru apa
-          500 grame zahar
-          baton de vanilie din Madagascar
-     un aluat tare ( 250 grame faina, 125 grame unt, un varf de sare, o lingurita de zahar, un galbenus de ou (facultativ), un pic de apa daca este nevoie)
-    crema de migdale (100 grame zahar , 100 grame praf de migdale, 100 grame unt, 2 oua, aroma de flori de portocale).

Puneti la fiert apa cu zaharul  si cu batonul de vanilie, lasati sa fiarba bine, amestecati pana se topeste zaharul. Adaugati circa 10-15 minute perele curatate de coaja si taiate in doua. Dupa ce ati facut aluatul lasati-l la frigider circa 30 minute. Puneti aluatul intr-o tava de tarta apoi adaugati crema de migdale si la sfarsit perele. Incalziti cuptorul la o temperatura de 180 de grade si introduceti tarta in cuptor pentru circa 30 de minute.

Pofta buna !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire