samedi 17 mars 2012

3 retete de week-end


Pentru ca e vreme urata in Bordeaux, m-am decis azi sa incerc 3 retete frantuzesti, din cartea primita cadou de Dragobete de la sotul meu.

Quiche cu ciuperci

-         1 aluat pentru tarta ( 150  gr faina ; 75 gr unt ; un varf de lingurita de sare ; 50 ml apa – se face de obicei de seara si se lasa in frigider pana a doua zi)
-         500 grame ciuperci ( galbiori ; albe ; piscarete)
-         2 oua
-         250 ml smantana lichida
-         patrunjel din plin
-         1 catel de usturoi
-         2 esalote
-         sare, piper, ulei de floarea soarelui
-         20 gr de unt
Pentru tarta aveti nevoie de o forma de tarta, pe care intindeti  untul cat mai uniform. Puneti apoi aluatul in tava asigurandu-va sa ia forma acesteia. Taiati julien esalotele si ciupercile, si le prajiti in ulei, adaugati apoi usturoiul bine maruntit, sare si piper. Intr-un bol, puneti smantana, oualele bine batute si patrunjelul proaspat. Dupa ce s-au prajit bine ciupercile si ceapa le turnati in forma de tarta si adaugati apoi melanjul de smantana, oua si patrunjel. Se coace la cuptor la 180 de grade circa 30 de minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.


Supa de varza 100 % française

-         o varza verde frantuzeasca
-         2 morcovi
-         2 cartofi
-         2 cepe
-         2 catei de usturoi
-         2 napi
-         2 litri de supa de pui (knorr)
-         200 gr de costita fara os (mai mult macra)
-         ulei de masline; sare; 1 foaie de dafin; cimbru; patrunjel
Se prajeste bine costita in ulei de masline, se adauga apoi supa, foaia de dafin si legumele taiate in bucati mai mari. Se lasa sa fiarba bine. Se sareaza, se pune cimbru si patrunjel din belsug. O supa recomandata de obicei iarna - “Plina de tot felul de savori, iti incalzeste inima”

Un desert fresh pentru o zi de primavara calduroasa

 Tarta cu capsuni

- 1 aluat de tarta
- 200 gr de crema de patiserie cu gust de capsuni/vanilie
- cateva capsuni pentru ornament
Se pune aluatul in forma de aluat si se lasa sa se coaca la 180 de grade circa 15 minute. Eventual, se pune o mana de fasole uscata pentru ca aluatul sa nu se umfle. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca bine. Batem un plic de crema de patiserie cu 300 ml de lapte rece, pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a racit aluatul adaugam crema de patiserie si capsunile pe deasupra.
Se lasa la racit in frigider circa 1 ora si se serveste cu frisca.

Pe curand cu noi retete !                 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire